2010. április 14., szerda

Le battement d'ailes du papillon

Egy elmélet szerint, ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát az Atlanti-óceánon, akkor az vihart okozhat a Csendes-óceánon... sokaknak ismerős ez a teória, viszont a legtöbben az amerikai filmet, a Pillangóhatást ismerik csak.

Van azonban egy francia film, Audrey Tautou-val a főszerepben, amelyik szerintem sokkal jobban bemutatja ezt a jelenséget. Egyszerűen fantasztikus, ahogyan összekapcsolódnak a történések - persze ezt leginkább egy ilyen filmben lehet jól megjeleníteni, a saját életünkben nem vesszük észre az ilyenfajta összefüggéseket. Nem egy mai film persze, még frankkal számolnak, eurónak nyoma sincs. Mindenki cigarettát szív - na jó, ebben a franciák szerintem máig jeleskednek - és élik az életüket, miközben fogalmuk sincs, hogy milyen következménye van egy otthagyott csomagnak, vagy egy eldobott cipőnek.
Nagyon jól összerakták, IMDB-n csak 6.9-et kapott, én többet adnék. Nagyon eredeti francia színezete van, inkább művészfilmnek nevezném. Tetszett. Ja, és az M2 adta, Húsvétkor... most jutottunk odaáig, hogy megnézzük. Éljen a digitális világ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése