2012. március 14., szerda

A metszés ideje

Indul a "kert-project"! Van még jó 10 nap arra, hogy el lehessen végezni a kezdeti kerti teendőket. Már kipakoltam az üvegházba az év folyamán összegyűjtögetett edényeket (meg ott is találtam párat), és el fogom kezdeni a metszést (na nem mintha értenék hozzá, olvasgatok majd egy-két dolgot, aztán lesz, ami lesz).
A kapálás sem marad el természetesen, meg a kertrendezés - bár ehhez a landlord is kell, aki a következő pár hétre ígérte a közreműködést (most hogy mondjam neki, hogy de most van fogyó hold, szóval csipkedje magát...). Mindenesetre, ami tőlem telik, meg lesz csinálva (jó lenne mondjuk ehhez egy kis napsütés is), hogy az újhold után elkezdődjön az ültetés. Kíváncsi leszek, mert hely van bőven, hirtelen nem is tudom, mit szeretnék ültetni.
Egy növény már van, egyenesen Tihanyból, vajon mi lehet az? Történt ugyanis, hogy mikor ott voltunk, láttuk, hogy háznál árulnak levendulapalántákat (original, made in Tihany), és vettünk is - persze aggódtunk, hogy kézipoggyászban mennyire lesz szállítható (leráztuk róla a földet mondjuk, csak a növény úgy magában jött, jól becsomagolva). Nem okozott fennakadást, Ferihegyen (ahol úgy tűnik most szálltunk fel utoljára - mármint az 1-es terminálról) rá sem néztek, szóval itt van a levendula, szépen terpeszkedik a cserepében (még nem találtam ki hová kerül véglegesen, ki kell irtani egy-két dolgot).
Szóval jó kis szórakozásnak ígérkezik ez, majd lassan a bbq felszerelést is be kellene szerezni, helyből nincs hiány szerencsére (csak napsütésből..).
Hát, így állunk most, csendes felhős napok ezek egyébként, nem is bánom.

2 megjegyzés:

  1. Metszés ügyben majd konzultálj Drága Öcséddel! Puszi! :D

    VálaszTörlés
  2. haha, oké, te leszel a szakértő válaszol rovat :) hát, majd úgy metszegetek, aztán már ha túl rövidnek tűnik egy ág, abbahagyom. ez a terv. :)

    VálaszTörlés