2011. február 4., péntek

Február van

Iszonyú idő van most itt... úgy fúj a szél, hogy az már ijesztő. Meg kell szokni a tengerparti létet, de ez nem az a része, ami tetszik. Átfúj a téglákon, a csontokon, a lelkeken. Magával visz mindent, ami mozdítható, elsodor, felkap. 
Az eső is esik természetesen, aki most akar horrorfilmet forgatni, jelzem, tökéletes az idő Blackpoolban. Csak remélni merem, hogy elég edzett a ház, és reggelre még lesz tető, falak, ajtók, ablakok... Azt hiszem, ilyen szelet még sohasem "láttam"(és remélem a kisbéka is a ház előtt lesz reggel, mert hát elég kicsike).
Firefox szerint: light rain, és 10 fok... a BBC már talán pontosabban írja: 8 fok és heavy rain, ja és 33 mph a szél (nekem többnek tűnik, bár, az itt a városban a sebességhatár - 30mph - szóval lehet mégiscsak sok az egy szélnek). A rossz hír az, hogy holnapra 41 mph-t is mutat...Na jó, megnéztem bővebben, és van ahol akár 100mph is lehet - északabbra. Nem szóltam egy szót sem (a szómenés oka, hogy várom a férjemet, aki még mindig nem ért haza, és aggódom persze). Nem kérünk több szelet, köszönjük.

2 megjegyzés:

  1. juj, itt is brutális szél volt! brrr.
    vigyázzatok magatokra, még vasárnapra is mondták...

    VálaszTörlés
  2. hát az előrejelzés sajnos bejött.. újra fúj, nagyon (bizonyos utcákban a kocsi ajtaját minden erőmet bevetve kell tartanom, mert elviszi). További szép (szeles) vasárnapot!

    VálaszTörlés