2011. február 17., csütörtök

Újdonságok

Van itt is pár újdonság, amivel eddig még nem találkoztunk. Az egyik például az előrefizetős energia - konkrétan a villany és a gáz.  Nagyon érdekes, az egyikhez egy token, a másikhoz pedig egy kártya van, amivel csak beballagunk a postára (vagy van még pár hely, ahol töltik, hozzánk az van a legközelebb) és kérünk rá feltöltést. 
Igazából nem is rossz, mert új országban vagyunk, gőzünk sincs, hogy kb. mennyibe kerül az áram/gáz/víz (erről hallottuk hogy elég drága) így meglepetés nem érhet, mert a "villanyórán" és a gázmérőn is van digitális kijelző, ami készségesen tájékoztat az éppen aktuális egyenlegről (ezt most még elég gyakran nézegetjük...tök érdekes, és persze nem szeretnénk ha elfogyna akkor, amikor zárva van a posta..).
Bár, van már kényelmesebb megoldás is, talán a British Gas-nal, netes top-up, de nekünk nem ők a szolgáltatónk (lehet következő télen azért érdemes lesz majd jobban utánajárni).
Ami furcsa újdonság, hogy először származik hátrányunk abból, hogy almákat használunk.. a Virginnél van internet/telefon/tv előfizetésünk, és bizony, megtörtént a hihetetlen, a wireless router mindennel kompatibilis, kivéve a Macbookokat.. vagyis, kompatibilis, csak néha nem. Ahogy kedve tartja. Furcsa, ilyet még nem láttunk. A probléma nem egyedi, és egy megoldás van, külön router kell.  Csak értetlenül állunk a dolog előtt (de azért működik, és majd megoldjuk).
Ami megintcsak jó, és új, hogy normális áron lehet kapni nem koncentrátumból készült (tényleg) 100%os gyümölcslevet, és hát, rá fogunk szokni, mert olyan, mint ha most facsartuk volna frissen a narancsot/akármit. És persze marha egészségesnek érezzük magunkat tőle (utána pedig folytatjuk egy pizzával, vagy garlic breaddel, ami nekem most a kedvencem épp).
Most tipikus angol tojáskrémet szeretnék előállítani, keresek is receptet. Az is érdekes, hogy sokféle tojásból lehet választani, és már csak azért sem veszek free range eggs-t (amikor a tyúkokkal kedvesen bánnak) mert láttam itt, a városban!! tyúkokat, és vannak akik tudják milyen (hihetetlenül rossz) viszonyt ápolok ezen nemes állatokkal... (és ezek a tojások nyilván drágák is).
Kezdjük felfedezni a charity shopokat is, egy párologtatót már vettünk is (és egy bringát is majdnem, de már előttünk lecsaptak rá). Érdekes helyek, tényleg. A car boot sale lesz a következő, ez olyan, mint az USÁban a garage sale, csak itt összegyűlnek egy (előre meghirdetett) helyre az emberek, és a kocsik hátulja előtt árulnak általában, jó cuccokat, olcsón. Alig várom, hogy elkezdődjön ennek is a szezonja.
Ilyesmik vannak, már több, mint két hónapja itt vagyunk, és jó.


4 megjegyzés:

  1. de jó kis összefoglaló ez megint :)
    csak annyit, hogy a feltöltést elvileg csomó abc-ben (co-operative, tesco, asda és szerintem máshol is) lehet intézni. De ebben nem vagyok biztos.
    Mi nem bírunk annyira korán felkelni, hogy elmenjünk már végre egyszer egy ilyen car-boot-ra, de pont ma mondta a "kollégám" a charity-ben, hogy ők rendszeresen járnak és valami örli börd árackiót is mondott.
    Majd csinálsz fotókat, hogy én is (lusta dög) láthassam végre, hogy milyen??? hihi, szép napokat!

    VálaszTörlés
  2. :) (Mi is lusták vagyunk) De amint már normális car boot szezon lesz, és eljutunk, lesznek fotók :) Early bird? jujj, na az tuti nem fog menni... Tegnap is 2kor sikerült lefeküdni, mert én (hülye) Bridget Jones 2.-t néztem, az itv2+1-en :) de jó volt Angliában nézni :):)

    VálaszTörlés
  3. :)na, te (ti) is éjjeli virrasztók vagytok :) :)
    éjfél előtt nem megy nálunk sem az alvás, reggel meg a keléssel vannak gondok hétköznap pedig 6:30-kor vekkerreg:)
    hétvégén fel sem kelünk...na, jó azért igen, de car boot nem bír szóbakerülni egy ideig :)

    VálaszTörlés
  4. :) Bizony, annyi szerencsével, hogy du-tól estig dolgozunk, így az alvás reggel megengedett :)
    A hétvége pedig most már vas. hétfőből áll :)

    VálaszTörlés