2011. november 14., hétfő

4 és fél nap

Valahogy az idő közeledtével egyre nyugodtabb vagyok. Hogy ez milyen ambivalencia, azt nem tudom (vagy talán a napi 10 óra alvás teszi). 

Ezt hallgatom, valami gyönyörűszép:
 

Az elmúlt három napban három jó filmet is sikerült megnézni, ilyen arány régen volt (ha egyáltalán jutott idő filmekre).
Az első a Help, megható, igaz, és az a régi amerikai akcentus! Te jó ég, először alig értettem valamit, aztán a fülem megszokta. Idelinkelném a zenéjét, ha lehetne, mert ugye Newman (na ha majd felkerül youtube-ra). Itt is az volt, hogy a zenét már napokkal a film előtt hallgattam, a képek csak később jöttek. 
Egy másik, szintén Newman, a Sorsügynökség. Nagyon-nagyon tetszett, imdb-n alulértékelt film, kicsit Mátrix, kicsit Eredet, kicsit nemtudommi, de nagyon jó (a zenéje is persze).
És a harmadik, a De vrais mensonges. Fura francia film, mindenesetre, már szinte ordítani lehet attól, ahogy eltérnek a kliséktől, egyszerűen addig húznak dolgokat, hogy már-már idegesítő, ugyanakkor mégis szórakoztató. Éjszakára kiváló.

Egyébként a varrógépem is úton van, nagyon izgalmas ez. Tegnap a pakolásnak is majdnem a végére értünk.. van már összeszerelt vendégágy, ami maradt, az egy doboz papír. Meg még hiányzik néhány bútor. És most már idő is akad élvezni egy kicsit. Egy hónap múlva lesz egy éve, hogy itt.

2 megjegyzés:

  1. gratula az 1hez! OH, az az Audrey T/s filmet pedig nagyon meg szerettem volna lesni...de ezek szerint annyire ne akarjam??!
    Persze, a Help is nagyon meglesős, csak nem jutottam mág oda :(

    VálaszTörlés
  2. köszi :) azért nézd csak meg a filmet, lehet neked éppen nagyon fog tetszeni! Csak tényleg, nem szabad pl. az Amelie-vel összehasonlítani, és máris jó :)

    VálaszTörlés