2009. december 21., hétfő

Téli Napfordulóra

Az egyik legkedvesebb decemberi napom. Sokan nem tudják, nem is ismerik a jelentését. Pedig teljesen más szimbolikával bír, mint pl. a Karácsony. Ma a legrövidebb a nappal, és a leghosszabb az éjszaka. Ezután pedig már csak hosszabbak lesznek a nappalok, egészen júniusig... Gyönyörű, örök körforgás ez. Nekem azt jelenti, hogy közelegnek az ünnepek, de eközben minden egyre könnyebb lesz. Főlem most reménykedek ebben. Hogy az életem körül is egyre világosabb lesz. Addig pedig... szeretnék ünnepelni. Nem feltétlenül azt, amit maga a Karácsony jelent, hanem az elmúlt évet, lezárni dolgokat, és várni az új év beköszöntét.


A hétvégén nagyon romantikusnak mondható napot töltöttem Bécsben, mivel majdnem egész nap haazott, és fantasztikus látvány, és hangulat kerekedett. Persze, hideg is volt, így elég sok "Glühwein" és "Punsch" kellett a normál életműködések fenntartásához, de megérte (a kis torokfájástól eltekintve). Sajna, a hó az autópályán már nem mutatott olyan romantikusan, így 6 órás út lett a 3-ból, viszont megint kárpótolt valami... mivel már csak éjszakai buszok jártak volna, szépen kettecskén hazasétáltunk a hatalmas hóban. Sok helyen a mi lábnyomaink vették el a hó szüzességét, és ez olyan jó. Városban ritkán van ekkora hó. Még gyerekként ez jellemző volt, és míg anyáék bent készülődtek, mi kint hóembert építettünk, és hócsatáztunk a tesómmal. Itt ezt csak lefeljebb hóesés után, éjszaka lehet kipróbálni.

Ma beszerezzük az ehető dolgokat, és ezzel végeztünk az ünnepi vásárlással. Irtó jó érzés, mert nem volt rohanás, csak nyugodtan összeszedegettük, ami kell. Még mozizunk is, muszáj látni az Avatart, 3D-ben, pedig volt a filmekből bőven erre a hétvégére. A legjobb, a Charlie és a csokigyár, félig láttuk még csak a Remény bajnokát, plusz egy romantikus vígjátékot (csak pár napja van digitális tv-nk, máris imádom - tvre ilyet én még nem mondtam. Nem függünk a műsorkészítők szeszélyeitől, és a legnagyobb eksztázis az, amikor átpörgetem a reklámokat).

Végül, eszemben sincs erről az évről mérleget csinálni, mert nagyon vegyes volt. Majd egyszer, talán. Inkább élvezem a Téli Napfordulót!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése