2010. február 23., kedd

A fánk

A farsangi szezon lassan elmúlik, nekem mégis most jutott eszembe fánkot sütni. Na nem akármilyet. Természetesen kipróbálom a teljesen hagyományos, "szalagos" változatot is, de az igazi ínyecség a jó kis szabolcsi szilvalekváros hosszúkás fánkképződmény lesz. Nincs fánkalakja, de a tésztája az, és olajban sül, szóval a fánkok családjába tartozó valami (ami nagyon nagyon finom).
Persze a képen látható "doughnut" sem véletlenül került ide, nagyon tetszik, hogy lyukas, persze ilyen szép nekem nem lesz, de hátha összejön egy hasonó darab.

Emellett a nlc.hu-n nagyszerű gőzgombóc receptet láttam, az talán annyiban egészségesebb, hogy gőzöljük, tehát nem eszünk meg annyi olajat. Feltétlenül ki kell próbálni, mert utoljára a Tátrában ettünk, olyan 2000m-es magasságban, és ennek már vagy két hónapja. Szóval fánksütésre, és gombócfőzésre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése