2010. július 15., csütörtök

Bienvenue chez les Ch'tis

Tegnap, Napfogyatkozás után (erről majd később) még nem volt elég a filmnézésből, és a UPC egyébként is ránktukmálta ingyen ezt a filmet. Jónak tűnt.
Olyannyira, hogy szakadtunk a röhögéstől, nagyon jól összerakták. Kis szépséghiba, hogy magyarul néztük, vicces volt a szinkron, de még be kell szerezni eredetiben is, biztos fura.
Van benne minden: lökött déliek, akik rettegnek az északiaktól, és az északi "sötömik", akik élik a kissé fura, de aranyosan egyszerű életüket. Nagyon megkapó film, többször nézhető.

És a másik tegnapi falat természetesen az Eclipse. Sajnos ez egy átmeneti rész, amit sokan elfelejtenek. Nem lesznek nagy fordulatok, csak apróságok, meg persze a szokásos harc. Ugyanez a HP sorozat 6. részében volt. Arra is sokan panaszkodtak. Meg kellett volna számolni, de szerintem a moziterem 90%-a nő volt, aki bnővel jött, tehát feltételezhetően szingli, és a csókjeleneteknél, lánykérésnél egészen elolvadt. Nincs ezzel gond, csak ne egy film alapján akarja megtalálni a tökéletes ffit. 
Bennünk inkább kellemes emlékeket idézett fel, és már csak 2 hónap, 10 nap van az esküvőnkig...
Ja, és a zene. Moziban sokkal jobban élvezhető - bár itthon is fel tudom csavarni a hangerőt - és ugyanolyan gyönyörű, csak mellé sokszor nagyszerű képek társulnak.
Inkább a következő részre leszek kíváncsi, ott igencsak érdekes dolgok történnek majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése