2011. május 10., kedd

Calder Vale 2. túra, képek nélkül először

Csak hamarjában, mielőtt még el nem szállnak a gondolatok, ugyanakkor fotók nélkül, mert messze van a kábel, és a gép is... Hogy ez miért probléma?
12 mile-t azaz 20 km-ert tettünk meg ma, két lábon, plusz még 30 mile-t békával. Totális kifáradás, és éppen ez hiányzott a múltkor, amikor a sürgősségin végeztük. Annyi jóság volt arrafelé, nem is biztos, hogy mindent fel tudok sorolni.
Tehát, Calder Vale volt a kiinduló - célpont:
Leparkoltuk a békát, jó kis dimbesdombos falucska ez, nyugodtan ott mertük hagyni, valószínűleg vigyázó szemek figyelték (tipikusan az a hely, ahol mindenki tud mindenről).  Aztán hegynek (na azért nem hegy persze) hegynek le, bluebell forest, vagy csak szimplán bluebells everywhere, fantasztikus élmény volt. És ez ismétlődött, sokszor került elő az erdő lila szőnyege (az érdekes, hogy sok helyen már elvirágzott, itt pedig még csak most voltak igazán elemükben). 
Átmentünk sok birkaföldön (és közben össze is haverkodtunk velük, rájöttünk, hogy a birka jámbor állat, és fél tőlünk, még akkor is, ha kis bárány van mellette - átlagosan kettő), tehenek között, mellett, emelkedőn, lejtőn, sok mászókán (végre nevet kapott az az építmény, ami segít átkelni egy-egy legelőkapun, kerítésen). 
Csodás tájakat láttunk, és bár három esővédő volt nálunk, nem vettük elő - pedig olyan felhők mászkáltak felettünk, hogy simán eshetett volna. Később jó idő lett, melegünk is lett, párszor sikerült eltévedni majdnem, vagy teljesen (de valami csoda folytán mindig visszakeveredtünk a helyes útra - ez már reggel kezdődött, amikor majdnem városon belül tévedtünk el sikeresen - persze rájöttünk, jó dolog a gps, avagy satnav).
Most van a Garstangi Walkers Festival, most mondhatnám, hogy persze, csak is ezért mentünk arra, de nem így van, véletlenül botlottunk bele, kaptunk english tea-t, cake-et, kedves szavakat, és leaflateket. 
Az eltévedésekkel, ücsörgéssel együtt több, mint 7 órát sikerült barangolni, plusz utazás, most kicsit fáj mindenhol (bevetem a körtés cidert, hadd hasson), nagyon nagyon megérte, aki erre jár, menjen csak.
Technikai infó: Itt - Calder Wale Walk - Three Parishes, Red Route No. 2.
3782 kcal, 7:34 perc, ha valaki az állóképességén, és a vonalain szeretne javítani, tudok még tippeket adni..
Képek lesznek majd, amint fel bírok állni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése