2011. június 26., vasárnap

El vagyunk téve befőttnek

Beköszöntött a fülledt meleg... Ma már a 25 fokot verdeste a hőmérő higanyszála (ezt olyan jó leírni, egyébként meg rég nincs már olyan hőmérőnk, aminek higanyszála lenne).
Igen, tudom, hogy sokakat ez a hőfok nem hat meg nyáron, sőt, de tényleg, iszonyú meleg volt ma, pólóban! voltunk egész nap - ami igen meglepően, nagy szó. Ja, el is felejtettem, hogy még zoknit sem húztunk! Na ez már valami. Szerencsére kezd hűlni az idő, mert nagyon úgy tűnik, hogy megszoktuk a 16 - max. 20 fokban üzemelést, és ez már sok (mi lesz velünk a Balatonon?)
Ennek örömére meg is ettük a kétnapi epertermést - jelentős mennyiség gyűlt össze - ami viszonylag csigamentes volt, csak kisebb alagutak voltak, amiket ki kellett vágni.  
Még takarítani is sikerült, szuper érzés. De azért nem vittem túlzásba. Most jöhetnek a filmek.

4 megjegyzés:

  1. a csigák ellen sajnos csak védekezővel lehet, rézcsíkot ragasztottunk a cserepek aljára.. elvileg működött, amíg otthon voltunk, ki tudja, most mi újság a kertben :)

    VálaszTörlés
  2. detto :) majd meghaltam, olyan meleg volt ma. nem voltam hajlando kimenni a hazbol egesz delutan :)

    VálaszTörlés
  3. fel vannak melegedve a falak..nagoyn durva, es persze ilyenkor a szel is lusta fujni

    VálaszTörlés
  4. Jaaaaa, a tesom irta: sorcsapda, csigak ellen nagyszeru - bele kell tenni a foldbe egy (soros)dobozt, bele 1-2 dl sor, es a csigak szepen belemasznak!!!!nem tudnak neki ellenallni, 2-3 naponta erdemes cserelni a sort.
    Ezt majd jovore kiprobaljuk, nekunk minden cserepben van, kiveve az epreket!

    VálaszTörlés