2012. május 5., szombat

500. avagy hírek az üvegházból

Mostmég képek nélkül, mert jól elfáradtam a nagy gyomlálásban. Nagy örömmel fedeztem fel ma, hogy a rég halottnak hitt cukkini igenis él, sőt, elég nagy már. 
Aztán lett még két paradicsompalánta, az egy paprika szorgosan növekszik, van egy miliméter nagyságú chili! és a koriander, menta, bazsalikom trió is versenyt növekszik.

Ja, a (tihanyi) levendula már egészen szép, csak méltó helyet kell még neki találni (meg jó lenne még pár palánta, tihanyi természetesen, de min. magyar).
Az eprek boldogak, a múlt heti özönvizet követően még mindig jól vannak. Egy hét kb. és esszük a saját újhagymának, lesz foghagyma, és saláta is. Ez röviden, meg persze, fenyőfaszerű gazok nőttek ki mindenhol az esőt követően - ami pont akkor volt a legrosszabb, amikor vendégeink is voltak. Megtapasztalhatták az igazi angol időjárást, amióta meg elmentek természetesen süt a nap naphosszat.

Volt itt még annyi minden, hogy leírni sem lehet, de majd igyekszem, úgy is bank holiday van, a kulcsszavak: kanapészétverés, filmek, időgép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése