2011. március 27., vasárnap

Túléltük

Kicsit olyan bejegyzés lesz ez, mintha agyrázkódásom lenne (ami egyébként igen könnyen lehetséges..) furcsa érzések. Disneylandhez képest öregedtem, és hát ez a park igazából jobb is volt. Szóval oké, hogy Mickey egér, meg minden, ott a körítés a lényeg, itt pedig a hullámvasutak és egyéb rettentő dolgok. 
És most ez volt a fő szempont.
Több, mint húszszor ültünk fel valamire, szinte mindent kipróbáltunk (eltekintve a kisgyerekeknek való játékoktól). Sokat szerencsére nem kellett várni, viszont erre az egészre (csak) 6 és fél óránk volt (ez a hátránya a szezon előtti nyitva tartásnak). Tehát ott voltunk nyitásra, és egészen zárásig - konkrétan 5.00kor szálltunk ki az egyik szépséges vasútból - maradtunk. 
A legnagyobb - kb. 10 emeletes ház magasságba megy fel - szerintünk nem volt jó (saaaaajnos), mert régi (17 éves már) és korszerűnek tűnik, de csak tűnik. És nem úgy vannak a rögzítőpántok, ahogy az elvárható lenne ilyen magasságban, és több, mint 100 kmph sebességnél. Lehet, hogy ha pl. kövérebb lennék, nem féltem volna, de így nagyon. És ezeknek a dolgoknak pont az a lényege, hogy élvezni lehet, félelmet nem igazán szoktunk érezni, akkor valami el van rontva... Nagy kááááár, mert tényleg. MIndegy, egyszerülős volt. 
Volt viszont egy őrült - mi csak denevérnek becéztük - az Infusion, amin triplázni is sikerült (mint a Grand Nationalon is - na ezek miatt az agyrázkódásérzés), azz durva, de élvezhető, és maximálisan biztonságos. Egy percig nem jutott eszembe félni, hogy kiesek - ellenben a Big One-nal. Összevissza visz, tényleg jó. 
Jaa, és még nem is mondtam a Valhallát. Poénnak, és marketingfogásnak gondoltuk, hogy esőköpenyt lehet venni... de aztán sorbanállás közepette figyeltük, hogy akik kijönnek, köpeny nélkül, na hát azok teljesen vizesek. Szóval csak lett esőköpeny, szerencsére, mert pont legelöl ültünk, és minket ért minden víz. Ez amúgy egy olyan hely, ami a vikinges témára épült, és alapvetően vizes, néha tüzes, jeges! Nagyon jó volt, de ezt csak napsütés esetén (vannak szárítóegységek természetesen). 
A bob is érdekes volt, inkább gyors, meg fura. 
Volt még mindenféle őrültség, néha pihentető jelleggel, néha pedig sokkal jobb volt, mint gondoltuk (vadegerek...). Vissza kell még menni (sokszor) este is, stb. szóval itt még nincs vége, de azért eléggé zoknik lettünk. Élő példa mit okoz az egész napos adrenalintúltermelés. 
És érdekes ez a furcsa közösségi érzés, amikor pl. 'parkolunk be' az állomásra, és ránézünk valakire, és kifejezzük, hogy jó/rossz/még gyorsan húzz el. Együtt örülünk, amikor megyünk kifelé, alig érezzük a lábainkat, szóval ez is jó.
A park jól szervezett egyébként, tetszett, hogy  - hasonlóan Disneylandhez - nem igazán látni szemetet sehol, ellenben jó sok alkalmazottat. Mindent meg lehet találni, bár a térkép lehetne nagyobb. De egy szavunk sem lehet, 15 - 20 perc sétára van tőlünk... mehetünk bármikor. És ez megfizethetetlen (az is, hogy nem is tudom összesen hány helyről lehet rálátni a tengerre)!!
Na ez hosszú lett, hirtelen ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése