2011. április 19., kedd

Sajt, birkák, virágok, szarvasmarhák

Már tegnap úgy terveztük, hogy megyünk. Nem messze (mert még a béka sem volt igazán Blackpoolon kívül..) csak itt valahol.

Két jó helyet találtunk, teszem is a linkeket. 
Az első uticélunk: Calder Vale, Bluebell forest

Szóval először a távolabbinak indultunk neki - egy irányban vannak persze - és egy apró elvtévedéssel oda is értünk. Érdekes, hogy szinte már egysávosnak sem nevezhető úton mentünk, néha kijött egy-egy birka, megvártuk. (voltak türelmetlen autósok is, de rájuk nem kell emlékezni).
De fantasztikus hely ez a kis Calder Vale. Apró, kb. mindenki ismer mindenkit. Ki is jött egy néni, és megbeszéltük vele, hogy bluebell-t jöttünk nézni, és hát ő meg mondta, hogy akkor még korai, most kezdenek nyílni. Ez nekem fura volt, mert máshol már bőven ki vannak nyílva :(:( ezért igazán szőnyeges bluebellerdőt nem láttunk, csak a virágkezdemények sejtették, hogy szép lesz, nagyon.


Long row (vicces, mert nem volt hosszú, báár, a falu méretéhez képest igen!). Jó lehet ott élni - és nyugdíjasnak lenni.
Körbe is jártuk a 2 mérföldes útvonalat, nagyon szép helyeket vezetett, tényleg, sok birka, egy-egy farmon át... (hát, előfordult néhány kakas is, ott a becsukott szem segített, ill. a kerülőútvonal...)


Az mondjuk fura, hogy itt nincsenek azok az alap turistajelzések, kb. minden 5. fán rajta, eltévedni elég nehéz végül is, de ha egy ritkán kirakott nyíl nem jó irányba mutat, akkor fura helyekre lehet eljutni (az sem baj).

Visszamentünk utána Churchtownba, letettük a békát, és indult a sajttúra. Azt már most leírom, hogy sajtot - nem - ettünk. Egy farm volt, de amellett nagyon elmentünk, valahol (ez nem volt egyértelmű). De mentünk sokat csatorna mellett - ami szép volt -, láttunk Virgin vonatot száguldani, sokszor. Rengeteg birka, zöld, zöld, zöld, ember csak ritkán. Kikapcsolódós volt teljesen - és még a karom is lebarnult. Eszméletlen meleg volt egész nap, szinte már el sem hittük, hogy ez Anglia.
De az ilyen tájakért (is) szeretünk nagyon-nagyon itt lakni.


És még két érdekesség:
A helyi könyvtár :) - Churchtown

Ez ugye azt jelentené, hogy nincs olyan, hogy kutyagumi-tündér. 
Szerintem jópofa.

És vége is mesének, jó volt arrafelé, ja, ez Lancashire megyének a Wyre része. A Fylde egy picit más irányban van. Szép, zöld.

1 megjegyzés: