2009. november 25., szerda

Színes bors

Időnként elfűszerezem a dolgokat - na persze még ehető mértékben - és most éppen a színes borsra kaptam rá. Nincs még borsörlőm, így néha húsklopfolóval (ezt így kell írni?) lapítom ki az egész borsszemeket, vagy pedig veszek durvára őrölt színes borsot. Így előfordul, hogy pl. a tegnapi pizzamártásba a tejföl mellé frissen nyomott foghagyma, durvára őrölt chili, színes bors, és oregano került, és egy csipet só... nem mondom, első nyalásra ütős volt, de a pizzán fantasztikus ízeket lehetett érezni. Hol chilibe, hol borsba botlottunk, és az egész fokhagymás volt. (persze azt sem bírtam ki, hogy a tésztájába ne tegyek egy kis chilit és oreganot), de még mindig jelzem, az egész ehető.

A holnapi menü pedig rétes lesz, amitől félek egy kicsit, mert már nagyon régen csináltam, és nem tudom, hogy ez a sütő hogy fog viselkedni. Jó dolog a culinaris kísérletezés :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése