2011. január 5., szerda

Helyzetjelentés

Blackpoolban ma gyönyörűen sütött a nap. Ennek egy részét átaludtuk, de a maradék pár óra nagyszerű volt... Ma kipróbáltunk egy másik "proudly british" supermarketet, ami nagyon tetszett, a mini görögdinnye volt a favorit. Illetve nagyon finom, meleg baguette-t vettünk, nem francia volt, de eltalálták a receptet. Azt viszont érdekesnek találom, hogy itt mindenhol adnak pl. szatyrokat - vagy erről már írtam? Kényelmes, meg minden, csak valahogy mindig ott motoszkál bennem, hogy fura, hogy ezért nem kell fizetni. 
Láttunk barackos, vörösáfonyás, stb. ízesítésű sajtokat is... A baloldalon közlekedés is már egészen jól megy, én még nem vezetek, de csak idő kérdése. És egy örömteli hír: 5 perc alatt tankoltunk. Ezt muszáj volt leírnom, mert eddig ez egy szörnyűséges művelet volt. 
Emelték most itt az áfát, 20%-ra, eddig még csak a benzinárakon tűnt fel, hogy feljebb kúsztak. Ha majd tévénk is lesz, akkor naprakészebbek leszünk valószínűleg az új országunkban zaljó dolgokat illetően. 
Az biztos, hogy minden királynős :) és még a legapróbb dolgokon is rajta van, hogy itt készült (főleg élelmiszer, ruha, kóla). Nekem ez tetszik, mert van nemzeti öntudatuk, és miért is ne legyen. 
Sajnos a tegnapi Premier Leauge mérkőzésen a Blackpoolt elverte a Birmingham, szomorúak is voltak az itteniek. Egyszer muszáj lesz élőben is megnézni, és már fenem a fogamat egy Wemblyben lévő NFL meccsre is... (az októberben esedékes általában, majd gyűjtük a királynőket addig).
Írtam mindent, ami a jött, fotók még továbbra sem, időhiány. Legközelebb.

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Néha eljutok ám ide is, és kíváncsisággal olvasom a lapot. néha irigykedem, hogy nem hallotok híreket. Addig jó nektek. Nem kell szomorkodni, ha kikap a csapat, csak az ETO-lányok nyerjenek mindig és akkor kerek a sportvilág.
    Szeretettel gondolok Rátok! Süt a Nap, 8 fok van, szinte tavasz - kívánom Neketek is.
    Sok puszi:Lajos

    VálaszTörlés
  2. izééé.most láttam a tévében hihi, tegnap itt volt mérkőzés minálunk a stadionban :) mi győztünk 2 góllal Blackpool ellen. Na, ezt tényleg érdemes lett volna megnézni élőben, együtt, egymás ellen :) :) :) :) :)

    VálaszTörlés
  3. Nahát :) pont felmerült, hogy vajon kivel játszik most a Blackpool... :) akkor már az eredmény is megvan (szomorú most a város) De poén lett volna tényleg együtt nézni :):)

    VálaszTörlés