
Nem vagyok gasztroblog, de leírom, hátha valaki kedvet kap. Ez amolyan "parasztos" recept, semmi cicoma:
Túró, hagyma, fokhagyma - arányosan, majd só, bors, pirospaprika - ez adja a színét, kis tejföl, amitől összeáll. Nincs csipet, darab, egyéb mértékegység, mert ez szemre megy, ill. ízre. Ha finom, akkor állhat egy darabig a hűtőben, amíg össze nem érnek az ízek. Csak utána érdemes megenni, friss kenyérrel.
Persze, kettőnknek nem csináltam fél kiló körözöttet, az elég sok lenne. A túró másik felével más dolog történt. Édes lett. Vaníliás, és kicsit kókuszos krémtúró lett. Ő is a hűtőben várja sorát, és hadd jegyezzem meg, hogy bőven egészségesebb, mint bolti társai.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése